Catherine.

Catherine Mushi

Catherine is 2e jaars gesponsorde student in de kleermakersopleiding. Zij verblijft intern op KVTC. Catherine oogt open en vrolijk ondanks het verhaal wat ze te vertellen heeft. Zoals veel studenten heeft ook Catherine lijkt het wel al een heel leven achter de rug. Vaak komen studenten hier op KVTC pas tot rust omdat ze in een veilige omgeving kunnen verblijven. Er zijn geen zorgen meer om eten en drinken, ze kunnen zich concentreren op de studie en vooral ook leuke dingen doen. Vriendschappen die studenten op school opdoen zijn heel belangrijk. Catherine hoopt ook haar 3e jaar in de opleiding te kunnen volgen om haar VETA certificaat te halen.

Zij vertelt hier zelf haar verhaal:

Mijn naam is Catherine Mushi, ik ben 19 jaar en ben geboren in Okaoni Kibosho. Ik kom uit een gezin met 3 kinderen. Mijn jongste broertje zit in standard 5 op de basischool. Mijn oudere broer probeert wat te verdienen als brommerrijder. Zelf heb ik de primary en secondary school in Masoka gedaan, ik heb form 4 gehaald.

Mijn moeder is in de problemen gekomen doordat ze een lening niet af kon betalen, ze had mijn vader niet op de hoogte gebracht van die lening. Ze zijn daarom gescheiden en mijn moeder is vertrokken naar Mtwara. Dat is ver weg in het zuiden van Tanzania. Mijn vader heeft geprobeerd de schuldeisers van ons af te houden maar kon niet voorkomen dat ons huis werd leeg gehaald. In 2015 is mijn moeder in Mtwara overleden. Ons geloof schrijft voor dat de overledene binnen een dag begraven wordt, ik kwam te laat voor de begrafenis.

Mijn vader is steeds betrokken geweest bij onze opvoeding en is ook veel weg. Als ik nu vakantie heb dan woon ik bij mijn tante, zij zorgt dan voor mij. Ik heb het erg naar mijn zin op school. Ik ben goed bevriend met Jackline (Jackie), wij zijn beste vriendinnen en kunnen goed met elkaar praten. Wat ik naast het kleermakersvak het meest geleerd heb op school, is computeren en ook de kennis die ik opgedaan heb over landbouw en het groeien van gewassen vind ik belangrijk. Mijn vader betaalt de jaarlijkse contributie voor mijn gesponsorde opleiding. Ik ben blij met de kans die ik gekregen heb om deze opleiding te volgen.

Ik hoop na nog een jaar mijn VETA certificaat te halen en dan wil ik zelf mijn geld verdienen met het kleermakersvak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht