Jackline

Jackline Joachim Masawe

Jackline is 2e jaars gesponsorde student in de kleermakersopleiding, ze is intern op KVTC. Jackline is een meisje van weinig woorden maar ze heeft wel degelijk weldoordachte plannen voor haar toekomst. Net als voor veel, vooral meisjes die secondary school hebben gedaan en form 4 gehaald hebben, houdt vervolgonderwijs dan op. Ouders, verzorgers vinden het vaak genoeg, hebben het geld niet en/ of vinden vervolgonderwijs voor meisjes niet zo nodig.

Zij vertelt hier zelf haar verhaal:

Mijn naam is Jackline Joachim Masawe, ik ben 19 jaar en ik kom uit Mweka Kibosho. Ik doe de kleermakersopleiding en zit nu in het 2e jaar. Ik ben intern en mijn beste vriendin is Catherine. Ik heb mijn secondary school form 4 afgerond en vanaf dat moment kwam ik thuis te zitten. Mijn ouders zijn kleine boeren en hebben niet veel geld te besteden. Ik heb nog 2 zussen en een broer. Toen ik hoorde van de mogelijkheden bij KVTC, heb ik me aangemeld. Ik wilde heel graag deze opleiding doen. Mijn ouders betalen de jaarlijkse contributie en soms wat extra als het kan. Op KVTC heb ik door de lessen ondernemerschap veel opgestoken over hoe je je eigen kleine onderneming kunt starten. Ik denk dat ik nu na 2 jaar voldoende geleerd heb en wil graag volgend jaar terug naar Mweka om daar mijn eigen bedrijf te starten. De resterende tijd in KVTC gebruik ik om een ondernemersplan te schrijven. Mijn familie heb ik al ingelicht en misschien kunnen zij ook (mee)helpen bv door een lening of een naaimachine aan te schaffen. Als het plan klaar is dan zal ik het delen in het Engels. Ik wil de mensen die mij hebben geholpen heel erg bedanken.

4 reacties

  1. Hoi Jackline, Wat fijn je verhaal te lezen! En echt super goed hoe je het doet! Ik ben trost op je en op jullie allemaal! Toppers zijn jullie! Ontzettend fijn jullie te ontmoeten! Lieve groet Clary

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht