Peter Temba Student President

Peter S. Temba

Peter S. Temba is sinds 2019 KVTC student, hij doet de cursus electrical installation (electricien). Peter is ook voorzitter van de studentenregering zoals dat hier heet. Peter’s ouders betalen zelf voor zijn schoolgeld. Wij kennen Peter als een betrokken, hardwerkende en vriendelijke jongeman. Het is denken wij daarom dat hij verkozen is tot de voorzitter van de studentenregering. Peter is daarmee de schakel tussen studenten en leraren/ ondersteunend personeel. Dat doet hij goed. Hij stelt zich hieronder zelf voor:

Korte levensgeschiedenis

Ik ben geboren op 07/01/2001 in Kibosho Sungu, ik ben 19 jaar oud. Ik ben de laatst geborene van zeven kinderen bij ons thuis. Mijn ouders zijn gewone kleine boeren.

Educatieve achtergrond

Ik rondde in 2018 form 4 af maar ben er niet in geslaagd om verder te gaan met voortgezet onderwijs. Sinds 07/03/2019 ben ik student aan Kibosho Vocational Training Center gespecialiseerd in elektrische installatie. Op 09/10/2020 werd ik gekozen als de regeringspresident van de studenten, mijn termijn loopt tot 09/10/2021.

Hoe ervaar ik mijn leven in KVTC

KVTC’s beroepsopleiding is goed vind ik, zowel op het gebied van onderwijs als discipline. Het leven hier is goed en we leren veel dingen, vooral ook over landbouw en veeteelt. Dit maakt dat we ons in een goede positie bevinden om na onze studie een bestaan op te bouwen.

We zijn blij dat sommigen van ons die uit een moeilijk leven komen, hulp krijgen van onze vrienden in Nederland.

Mijn toekomst- en levensdoelen na mijn afstuderen

Ik wil een goede ambachtsman worden met het vermogen om mezelf in dienst te nemen en verschillende projecten uit te voeren, zoals een bedrijf dat zich bezighoudt met elektriciteit.

In samenwerking met mijn schoolmaatje willen we rolmodeljongeren op straat worden. Wij willen dat doen door bewustmaking en kunnen dat straks dankzij het onderwijs opgedaan bij KVTC. We willen andere jongeren ondersteunen hun dromen te verwezenlijken.

Mijn suggesties

Ik zie een toekomst voor veel jongeren via KVTC. Ik zou KVTC willen verzoeken nieuwe cursussen aan te bieden om meer jongeren met verschillende talenten aan te trekken. Ook praktische training zou meer moeten zijn net als toegang hebben tot machines en werkplaatsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deel dit bericht