2 nieuwe albino studenten!

De wereld is niet mooi. Dat denk ik regelmatig en wel vaker als ik deze berichten lees over albino kinderen. Amnesty International heeft al eerder alarm geslagen:
“De moeder van de peuter Whitney werd in de nacht van 3 april wakker en zag dat haar kind niet meer naast haar lag. Ze wist dat ze haar nooit meer levend terug zou zien. Whitney was een albinomeisje met een witte huid en wit haar. Twee weken later werd het verminkte lichaam van de peuter gevonden in een bos vlakbij hun huis. Whitney’s moeder herkende de kleren die waren gevonden. Toverdrankjes van lichaamsdelen albino’s.In Malawi neemt het aantal ontvoeringen van en moorden op mensen met albinisme dramatisch toe. Hun lichaamsdelen zouden magische krachten bevatten en geluk brengen. Daarom worden ze gebruikt door ‘toverdokters’ die er drankjes en poedertjes van maken. Duizenden albino’s leven in angst en afzondering omdat hun botten, huid en haar geld opleveren. Vermoord, verdwenen, ontvoerd. Sinds december 2014 zijn ten minste veertien albino’s vermoord in Malawi. Er zijn ruim zeventig gevallen bekend van pogingen tot ontvoering; ook worden overblijfselen uit graven gestolen. De daders gaan meestal vrijuit of krijgen een lichte straf.”
en RTL 4 heeft er een paar dagen geleden een nieuwsitem over gedaan. http://www.rtlnieuws.nl/buitenland/korte-tijd-18-albinos-vermoord-malawi-lichaamsdelen-verwijderd
Het zal tijd worden! Ook hier geldt dat onderwijs iets kan doen. En daarom is KVTC op zoek gegaan naar albino kinderen. Tot nu hebben we twee jongens gevonden die heel graag vanaf 18 juli deel uit gaan maken van onze studentengroep. Meet Joseph en Sebastian. Joseph wil graag agriculture gaan doen en Sebastian wil metselaar worden. Joseph is echt heel verlegen en kon me niet aankijken totdat ik mijn hand naast de zijne legde. Allebei wit. Sebastian heeft het geluk gehad dat er een Zuster was die eerder zijn lot heeft aangetrokken en zodoende heeft hij zelfs na secondary, Form 4 afgerond. Dat is mooi omdat Sebastian daardoor Engels spreekt en ik zie voor me dat hij daardoor een spokesperson kan worden voor de albinogroep in KVTC. We zijn dringend op zoek naar meisjes maar die zijn moeilijker te vinden. Cecilia onze kok en matrone en nog veel meer is the leading lady hier en samen zullen we niet rusten voordat we ook die paar meisjes gevonden hebben. En dan kom ik natuurlijk bij iedereen terug om te vragen naar sponsoring en wellicht het opzetten van een studiefonds voor deze speciale groep studenten. Want ook na opleiden zullen zij veel steun en begeleiding nodig hebben. Al kunnen zij maar een beetje voorbeeld worden voor de rest dan doen we met ’n allen heel erg veel.
 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email