2e bericht Alfa Groep

Jambo!
Al 5 dagen zitten we hier in Umbwe, zelfs al 2 dagen zonder stroom waar we ons goed mee redden, kaarsen aan, dansen (zelfs met onze huisbaas) dit weekend zijn we samen met Lisette en Marlot en een paar kindertjes van het weeshuis naar de waterval geweest, het was een hele trip maar volgens iedereen was het het zeker waard. Eenmaal beneden zijn natuurlijk de voetjes het water ingegaan en is de waterval even goed getest. Na even heeeeerlijk afkoelen zijn we weer naar boven gelopen, onderweg werden we tweemaal ingehaald door een vrouw met een grote zak vol zand op haar hoofd.. Maar we zijn dan toch boven gekomen om daarna direct door te lopen naar de afrikaanse mooie markt. Waar we onder andere 4e dehands Nederlandse shirts konden kopen, en voor Marcel uiteraard 20 komkommers!

Zondagmorgen zijn de dames in hun mooie jurken en de mannen in een nette broek naar de kinderkerkdienst gegaan, de kindertjes kwamen naast ons zitten en de bankjes zaten dan ook goed vol maar heel gezellig! Zelfs de dominee nodigde ons uit voor een kopje koffie! De zondagmiddag hebben we heerlijk uitgerust om vol goede moed aan onze eerste bouwdag te gaan beginnen!

Maandag begonnen we goed, op de tanzaniaanse tour, uiteraard gingen we veeeel te hard aan de slag waardoor we maar iets rustiger zijn gaan ‘bikken’ oftewel vloeren schoonmaken van cement! Hier zijn we de hele dag zo’n beetje zoet mee geweest. We dachten dat we wel stroom verdiend hadden, maar nee. We blijven gezellig eten met kaarslicht! En vandaag heeft iedereen wel twee keer opgeschept zoo genoten we van de maaltijd. Op naar de volgende bouwdagen met warmte en Tanzaniaanse leuke momenten.

Groeten van ons allemaal.

Eén reactie

  1. Bianca en de rest van de groep.
    Zo te lezen vermaken jullie je wel goed.
    Vandaag hadden jullie ook weer stroom en wifi en dat hebben we gemerkt en geweten door de vele mooie berichtjes en foto~s.Dat heeft ons weer goed gedaan.Nog heel veel werk plezier en geniet van het mooie weer en de leuke uitstapjes.
    Groetjes uit het koude nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email