Aivan Kamuna ..

AIVAN KAMUNA LIVINGSTONE

Aivan is sinds 2019 werkzaam in KVTC als leraar landbouw- en veeteelt met specialisatie diergeneeskunde en dierproductie. Aivan is een gedreven leraar, hij neemt zijn werk en zijn studenten zeer serieus. Als het nodig is geeft hij ook ‘s avonds les. De studentengroep in zijn opleiding neemt toe, ook steeds meer meisjes zijn geinteresseerd in landbouw- en veeteelt. Zij zien het belang van voedsel- en dierproductie voor hun toekomst. Ook het overbrengen van de kennis en de ervaring die ze op school opdoen naar hun gemeenschap wordt vaak genoemd als motivatie om deze richting te kiezen.

Aivan vertelt hier zijn verhaal:

PERSOONLIJK

Mijn naam is AIVAN KAMUNA LIVINGSTONE, ik ben geboren in 1992 en ben 29 jaar oud. Ik kom uit de regio Kigoma in de westelijke zone van Tanzania en ben het derde kind van negen kinderen. Ik ben nog niet getrouwd. Mijn vader heeft één vrouw en we hebben geluk dat mijn ouders nog leven. Mijn ouders zijn boeren, ze doen op kleine schaal aan landbouw- en veeteelt.

ONDERWIJS ACHTERGROND

Ik ben begonnen met het basisonderwijs van 2002-2008, daarna heb ik middelbaar onderwijs gevolgd van 2009-2012. Na mijn opleiding werd ik door de overheid geselecteerd om deel te nemen aan het voortgezet onderwijs van 2013-2015 en vervolgens werd ik geselecteerd om deel te nemen aan het universitair onderwijs van 2015-2018 aan Sokoine University of Agriculture (SUA). Daar heb ik me gespecialiseerd in Animal Science and Production.

HOE KOM IK BIJ KVTC

Na het afronden van mijn universitaire opleiding heb ik vervolgens in 2019 gesolliciteerd bij Kibosho Vocational Training Centre (KVTC) als docent Dierhouderij. Sinds ik in KVTC werk, heb ik naast mijn werkzaamheden als leraar verschillende functies gehad zoals academic teacher in 2019, manager dierproductie 2019-2020 en discipline leraar voor zowel studenten als staf. Ik geef ook andere vakken zoals wiskunde en Engels en communicatieve vaardigheden.

Ik hou echt van mijn werk en ben blij om bij KVTC te zijn, naast lesgeven ben ik dagelijks bezig met de boerderijactiviteiten op school. Met de studenten in de landbouw- en veeteelt opleding zijn we vooral bezig met productieprogramma’s, met name activiteiten voor de productie van dieren, zoals het grootbrengen van kuikens van de eerste dag tot de legperiode, het beheren van varkens en biggen, het helpen bij het afkalven van koeien en de medische behandeling van de dieren.

Als leraren team werken we allemaal samen in de verschillende opleidingen tot electricien, kleermaker, automonteur, metselaar en in landbouw- en veeteelt.

KVTC heeft mij veel geleerd, vooral om zelfredzaam te zijn, hierdoor houd ik nu ook dieren thuis en probeer ik op andere manieren het geleerde in KVTC thuis op een andere schaal uit te werken. Onze studenten zijn tevreden over de cursussen die hier worden aangeboden. Velen van hen zijn al hun eigen activiteiten begonnen, met name het houden van kippen voor eieren en vlees en het houden van varkens. Andere afgestudeerde studenten zijn werkzaam voor de overheid en de particuliere sector.

Met vriendelijke groet,

Aivan K. Livingstone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht