Dativa 1

Dativa Roman Kiria

Dativa is 2 jaars gesponsorde student in de opleiding tot electricien. Haar resultaten zijn uitstekend en ze is een uitblinker in wiskunde en technisch tekenen. Dativa is goedlachs, open en positief en dat is best bijzonder als je weet wat zij allemaal al heeft mee gemaakt.

Zij vertelt hier zelf haar eigen verhaal:

Mijn naam is Dativa Roman Kiria en ik ben geboren op 5 december 2002. Ik kom uit Mweka Kibosho. Na mijn slagen voor secondary school form 4 in 2019 werd ik geselecteerd vanwege mijn goede resultaten om verder te studeren aan Mwanza Lake zone Centre. Helaas konden mijn ouders de kosten niet betalen en ben ik dat jaar thuis gebleven. Ik kom uit een gezin met 4 kinderen, ik heb een jongere broer en 2 oudere zussen. Mijn oudste zus is toen ze 21 was ongewenst zwanger geraakt, zij woont ook thuis met de baby. Mijn ouders zijn kleine boeren, het enige inkomen komt van mijn moeder van de opbrengst van bananen. Mijn vader gebruikt de opbrengst van het land voor bier. Daarom is het al lang moeilijk om rond te komen. In 2020 ben ik door Father Munishi van Mweka parochie uitgekozen om via het sponsor beleid van KVTC daar een opleiding te kunnen starten. Daar ben ik heel erg blij mee! Mijn moeder betaalt de jaarlijkse bijdrage van 200,000 t shilling. Ik heb het naar mijn zin op school, ik probeer de dingen altijd positief te zien en ik help graag anderen. Het is fijn dat ik in boarding ben, mijn beste vriendin is Ephiphania. We hebben een vergelijkbare levensgeschiedenis dus is het fijn dat we dat kunnen delen. We maken ook al plannen voor de toekomst. Ik hoop heel erg dat ik ook het volgende en laatste jaar gesponsord kan worden.

Mijn plannen voor de toekomst zijn om een kleine workshop in mijn eigen gemeenschap te starten samen met anderen van KVTC die dan ook afgestudeerd zijn. Pascal (op de foto) komt ook uit Mweka en met z’n 3en willen we eerst proberen te sparen zodat we gereedschap kunnen kopen. Uiteindelijk wil ik natuurlijk ook graag iets voor mijn familie en vooral voor mijn moeder terug doen. Zonder haar en de mensen uit Nederland en Father Munishi natuurlijk was ik hier nu niet geweest.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht