Florian

Florian Aloys Kiria

Florian is 2e jaars gesponsorde student in de opleiding automonteur. Hij ziet er altijd zeer verzorgd uit, zelfs in zijn overall. Florian is op het eerste gezicht verlegen, bijna timide. Als je de tijd neemt om met hem te zitten dan blijkt hij heel open en vooral heel ambitieus. Hij weet net als veel andere studenten wat het betekent om zo goed als van de straat te komen en wat deze kans kan betekenen voor de rest van zijn leven.

Hij vertelt hier zijn verhaal:

Mijn naam is Florian Aloys Kiria, ik ben 20 jaar en ben geboren in Mweka Kibosho. Ik volg de opleiding autotechniek voor het 2e jaar en ik ben intern in KVTC. Ik kom uit een gezin met 2 kinderen, ik heb een jongere broer van 12. Onze thuissituatie is niet rooskleurig vanaf dat ik jong was. Er is een groot leeftijdsverschil tussen mijn vader en moeder. Mijn moeder is nu 54 en mijn vader is 75. Mijn moeder kan al lang niet werken vanwege ziekte en hoge bloeddruk, mijn vader heeft nooit een vaste baan gehad

en is nu te oud om te werken. Daardoor leefden ik en mijn broertje veel op straat. Father Munishi van de Mweka Parochie heeft ons vaak geholpen en wees mij op de mogelijkheid om gesponsord een opleiding in KVTC te volgen. Hij wist dat ik form 4 had afgerond en hij wilde graag dat ik verder zou kunnen studeren. Ik heb me direct aangemeld. Ik ben ontzettend blij met deze kans en ik kan me nu voor het eerst voorbereiden op een toekomst. Ik wil heel graag ook het 3e jaar autotechniek volgen zodat ik mijn VETA certificaat kan halen. En nog liever wil ik daarna voor diploma niveau verder studeren. Daarom wil ik me de komende tijd ook sterk richten op het nog beter leren van Engels.

Als ik nu terugkijk op wie ik was en wie ik nu ben is dat een groot verschil; van straatjongen naar student. Het belangrijkste wat ik geleerd heb naast mijn vaardigheden in autotechniek is discipline. Er zit ritme in mijn dag, ik weet wat er van mij verwacht wordt. Samen met een andere student verzorg ik elke dag hetzelfde stukje op het land van KVTC, dat is onze verantwoordelijkheid. Ik hoop later hetzelfde te kunnen betekenen voor anderen die zich in dezelfde situatie bevinden als waarin ik opgegroeid ben. Mijn broertje natuurlijk als eerste. Ik wil alle sponsoren bedanken.

6 reacties

  1. Dear all, I’ll hope/wish you can go on with this good work, it’s so important!
    And Florian good luck with your study and life. Love, Nelleke

  2. Dear Nelleke, thanks very much for your response and that you acknowledge the importance, it’s true and we will continue. We will pass your wishes to Florian 🙏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht