IMG_20201204_161255_188

Het landplan project

Vanaf begin 2020 wordt de 8 hectare die we voorheen voor het verbouwen van mais gebruikten nu ingezet wordt om allerlei verschillende gewassen, bomen, groenten en fruit te planten. Er is eind 2019 een land plan ontworpen waarmee gecontroleerd op korte en lange termijn geinvesteerd is met het idee het hele jaar door gezond voedsel te kunnen oogsten en te besparen op voedselinkoop. Landproducten niet voor eigen consumptie, verkopen we op lokale markten tot aan Moshi de dichtsbijzinde stad. Het motto ‘we eat what we produce’ zorgt er voor dat studenten ons productieteam (non-teaching staff) gemotiveerd ondersteunt daar waar nodig.

Tegelijk met het land plan zijn er in 2020 diepe geulen gegraven om het overtollige water tijdens het grote regenseizoen af te kunnen voeren. In 2020 is de school vanwege corona een paar maanden gesloten geweest en KVTC is vanaf dat moment doorgegaan als boerderij. Dat heeft geresulteerd in een sterke ontwikkeling van de boerderijkant van het project. Daar hebben we in 2020 al van geprofiteerd. Door al gedane investeringen en nieuwe ontwikkelingen verwachten wij dat de opbrengsten in 2021 en verder hoger worden.

Gewassen zoals kool, paprika, aubergine, wortelen, groene bladgroenten zaaien we het hele jaar door op verschillende tijdstippen en plaatsen. Er groeien zo’n 500 lokale bananen bomen en nog eens 600 bananen planten van hybride soorten. Vanuit de avocadokwekerij groeien 100 bomen in een vroeg stadium. De eerste 25 Papaya bomen gaan dit jaar vruchten afleveren. Andere gewassen zoals zoete aardappel, cassava bevinden zich voor een tweede jaar in de kraamkamer. Er is een groot veld tomaten aan het groeien. In 2021 gaan we experimenteren met kruiden, okra, koffie en vanille.

Het land plan project dient verder de volgende doelen:

· Opleiden en trainen van KVTC studenten

· Studenten, jongeren en de omgeving bewust maken van het belang van gezonde zoveel mogelijk biologische voedselproductie

· Land activiteiten als vast onderdeel van het trainings programma voor studenten

· Inkomen genereren door productie en verkoop van gewassen

· Korte trainingen land- en tuinbouw aanbieden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht