Innocent Ingas Mushi

Innocent Ingas Mushi

Innocent is 2e jaars gesponsorde student autotechniek, hij is intern. Innoccent is goedlachs en altijd bereid een stap extra te zetten. Om zijn nek draagt hij een ketting met een groot hart, dat heeft hij van zijn moeder gekregen en zijn moeder is heel belangrijk voor hem. Innocent is echt een voorbeeld van hoe een student optimaal kan profiteren van alles wat KVTC te bieden heeft.

Hij vertelt hier zijn verhaal:

Mijn naam is Innocent Ingas Mushi, ik ben 20 jaar en ik ben 2e jaars student autotechniek. Ik wil heel graag ook het 3e jaar doen zodat ik mijn VETA certificaat kan halen. Ik kom uit Mweka Kibosho. Ons gezin telt 8 kinderen, 7 van dezelfde vader. Mijn vader heeft geen vak kunnen leren, we hebben een klein stukje land waar hij als kleine boer iets mee probeert te verdienen. Mijn moeder kan niet werken, ze heeft trombose in haar been en moet daarvoor regelmatig behandeld worden. Mijn oudste broer heeft via een scholarship van iemand uit de buurt zijn diploma level biologie gehaald maar zit na afstuderen thuis, hij kan geen baan vinden.

Als ik de kans krijg om nog een derde jaar te volgen dan heb ik het plan om daarna mijn groot rijbewijs te halen want ik weet dat er veel vraag is naar vrachtwagenchauffeurs met een autotechniek opleiding. Tijdens mijn stage afgelopen juni/ juli heb ik wat reisgeld gekregen van een familielid. Ik heb daar zoveel mogelijk op bezuinigd en daardoor heb ik 10 kippen kunnen kopen. Op school heb ik veel geleerd over dieren houden en ik doe nu thuis hetzelfde met de kippen en dat zorgt ook voor extra inkomen. Ik ben van plan om meer dieren thuis te gaan houden en een kleine moestuin aan te leggen zodat we daar als familie van kunnen eten, net zoals we nu op school doen. Ik wil iedereen bedanken voor de mogelijkheid die we hier krijgen om een opleiding te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht