Mmassy

John Baltazary Mmassy

John Baltazary Mmassy is 48 jaar en hij werkt al sinds 2012 voor KVTC. De meeste mensen kennen hem als Mmassy. Een onverwoestbare, zeer loyale en keiharde werker. Mmassy is er altijd en zelfs in het weekend komt hij het zondagse vlees brengen voor de studenten. Mmassy is een allround kracht, begonnen als tuinman en tegenwoordig runt hij de winkel in het Pavillion, hij zorgt dat er voorraad voor eten is, dat dat elke dag afgewogen wordt en naar de keuken wordt gebracht, dat er brandhout is en oh ja hij is ook onze loodgieter. Mmassy houdt van grapjes maken, is werkelijk nooit chagrijnig, kortom een onmisbare kracht! Mmassy’s dochter Heltruda heeft gedeeltelijk gesponsord haar kleuterleidsters opleiding aan KVTC gevolgd, zij werkt nu in een kinderdagverblijf in Dar es Salaam. Mmassy stelt zich hieronder verder voor: 

Korte levensgeschiedenis

Ik ben geboren op 03/01/1972 in Kibosho – Kilimanjaro als laatst geborene in een gezin van vijf kinderen. Nu ben ik getrouwd en heb ik vijf kinderen. Thuis heb ik een kleine boerderij met ook fruitbomen.

Opleiding

Ik ben begonnen op de basisschool van 1980-1986. Van 1987 tot 1988 volgde ik een beroepsopleiding aan het Umbwe Home Craft Centre. Van 1989 – 1992 heb ik voortgezet onderwijs gevolgd aan Mlama Secondary school. Het lukte me niet om deze school af te maken omdat mijn vader overleed in 1993, er was niet voldoende geld. Van 1993 tot 1994 volgde ik een koffietraining bij Lyamungo Research.

Werkervaring

1998-2003 Kilimanjaro-plantage Moshi

2005-2010 Kilimanjaro Flair Limited (als tuinman)

Sinds 2012 werk ik bij Kibosho Vocational Training Center. Ik begon als omgevingsspecialist door verschillende soorten bomen, fruitbomen en bloemen te planten op het schoolterrein. Ook werkte ik als tuinman. Vanaf 2014 tot op dit moment ben ik verantwoordelijk voor de voedsel voorraad voor de studenten, ook het financiele gedeelte. Ik ben verder verantwoordelijk voor het winkeltje in het Pavilion en de loodgieter op het schoolterrein.

Mijn plannen

Ondanks dat ik bij KVTC werk, ben ik van plan om meer te studeren door verschillende korte cursussen te volgen, vooral die gespecialiseerd in landbouw, zoals koffieproductie, koeien houden, pluimvee houden en champignonteelt.

Ik ben en blijf gepassioneerd om voor bij KVTC te werken en dan vooral aan de duurzaamheid ervan. Ik heb besloten mijn tijd te besteden aan het toekomstige succes van de school en mijzelf.

Na het opdoen van de kennis door middel van verschillende cursussen zal ik die kennis overbrengen aan de mensen in mijn dorp. Dan zullen ook steeds meer mensen geïnteresseerd zijn om te komen studeren aan KVTC. En dat zal  de armoede verminderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht