Margaretha 2

Margaretha Mathew Massawe

Margaretha is 2 jaars gesponsorde student in de opleiding landbouw en veeteelt. Ze is erg verlegen en vindt het moeilijk om over zichzelf te praten. Toen ze gevraagd werd om geinterviewd te worden zei ze in eerste instantie nee. Via gesprekken met haar leraar heeft ze later toch toegestemd. We vinden het belangrijk dat studenten zich leren presenteren en in Margaretha’s geval wat meer uit haar schulp te kruipen. Zij is ook geadviseerd om werk te maken van haar Engels want ook dat is vaak een reden tot onzekerheid.

Zij vertelt hier zelf haar eigen korte verhaal:

Mijn naam is Margaretha Mathew Massawe en ik ben geboren op 9 juni 2001. Ik kom uit Mweka Kibosho. Ik heb 3 zussen. Mijn 2 oudste zussen hebben de basisschool gedaan en wonen weer thuis omdat ze geen werk kunnen vinden. Een van mijn zussen raakte zwanger. Mijn jongste zus is bezig met haar Secondary opleiding form 4.

Zelf was ik klaar met Secondary form 4 in 2018. Ik ben al die tijd thuis geweest. Mijn ouders hebben zelf geen land en werken daarom op andere boerderijen in de buurt als er werk is. Het is niet genoeg om ons te onderhouden. Door Father Munishi van Mweka Parochie ben ik gewezen op de sponsormogelijkheden in KVTC. Ik heb me aangemeld en ik mocht starten. Mijn ouders betalen in gedeelten de jaarlijkse contributie van 200,000 t-shilling.

Ik zie de opleiding aan KVTC en alles wat ik hier leer als een mogelijkheid om later zelf een klein inkomen te genereren. Ik wil ook wat ik hier leer straks in de praktijk brengen door anderen te leren. Ik wil graag na de opleiding terug naar Mweka om te proberen daar verder een toekomst op te bouwen.

Mijn allerbeste vriendin hier is Irene, zij zit in de opleding tot electricien. We zijn allebei intern op KVTC en we slapen naast elkaar in de meisjes slaapzaal.

Toevoeging: er werden 2 foto’s genomen, een als Margaretha ‘gewoon’ en een waarin haar gevraagd werd te lachen. Toen ze het verschil zag moest ze echt lachen en gaf ze de voorkeur aan de foto waarop ze lacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht