WhatsApp Image 2021-12-22 at 13.16.59

Nieuwsbrief december 2021

Click here for English version

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2021

Umbwe, 22 december 2021

Hallo allemaal, 

Wij weten natuurlijk van de opnieuw lockdown in Nederland. Heel vervelend. Het contrast met hier kan niet groter zijn. Hier geen maatregelen, nauwelijks informatie, het is zomer, er lijkt niets aan de hand. 

Sinds woensdag 15 december zijn we gesloten voor de kerstvakantie na een afsluitende jaarlijkse vergadering met zowel studenten als staff. De meeste studenten zijn naar huis, sommigen zijn gebleven, zij die echt geen thuis hebben. Het zijn vreemde weken geweest na de familie Pascal met alle moois, goeds en vooral het plezier. We zijn dankbaar voor de donaties, de kerstverlichting, de gedoneerde fiets, pomp, voetbalkleding, spelletjes en nog veel meer. We denken terug aan de gelijk gespeelde voetbalwedstijd en de celebration daarna in het donker. We denken terug aan kamperen in de tenten, de bezoeken aan families en het afleveren van de varkens aan de vrouwengroepen. En we denken terug aan enthousiame en gedeelde emoties. Nogmaals familie Pascal en achterban dank voor alles!

De examentijd daarna is eigenaardig geweest. KVTC als VETA examen centrum betekende 3 weken gewapende politiemannen op het terrein. Ze sliepen ook hier en er moest een zgn saferoom ingericht worden. Zeer serieus! Er mochten geen foto’s gemaakt worden en de Principal mocht het terrein niet verlaten!

Ondertussen mochten we wel op marketing toer. We zijn in totaal 20 secondary schools af geweest want daar zitten onze potentiele KVTC studenten te wachten op examenresultaten, net als onze studenten trouwens. De marketing loopt door as we speak want in deze tijd bezoeken we nu kerken en moskeeen. De vakantie is kort dit jaar, op 9 januari 2022 openen we weer.

Op het land is het buffelen, dat gaat door natuurlijk met ons productie team. We hebben de eerste aanschaf gedaan van de Jumbo/ Maripaan flessen donatie actie voor het aanleggen van het drip systeem. Heel blij mee want ook wij zien de droogte toenemen. Hoewel we nu een beetje regen hebben is het kleine normale regenseizoen echt uitgebleven.

Het Passage project, zie ook de website https://projecttanzania.nl/het-passage-vrouwenproject/ is inmiddels afgerond. Naar tevredenheid van alle betrokken partijen en vooral van onze metselaar studenten die een enorme praktijk ervaring hebben opgedaan met het bouwen van de varkenstallen op 3 locaties. We blijven de 3 vrouwengroepen volgen en steunen. Naar verwachting volgend jaar met de juli intake vrouwelijke studenten te mogen ontvangen gesponsord door de vrouwengroepen. Alle vrouwengroepen zijn ook betrokken bij de marketing voor de januari 2022 intake. Zij zijn natuurlijk de beste ambassadeurs die we ons kunnen wensen! 

Afgelopen oktober is er voor het Passage Magazine een interview afgenomen met Anne. In deze nieuwsbrief de link daarnaar, het prachtige magazine is uitgekomen in december en ligt op de mat van alle Passage leden en dat zijn er veel! Veel lees plezier.

Dank lieve mensen voor alle support in 2021 in welke vorm dan ook. We zijn dankbaar en hopen op jullie support in 2022. Rest ons jullie allemaal een mooie in het kleine samenzijn Kerst te wensen en laten we hopen op een open 2022. En het allerbelangrijkste in goede gezondheid!

Veel groeten uit een warm en droog Umbwe

Anne & Daniel

De foto’s van het dripsysteem en het bezoek van de fam. Pascal vindt u z.s.m. in het fotoalbum.

6 reacties

  1. Mooi om zo op de hoogte blijven. En geweldig wat een resultaten jullie weer hebben geboekt, ondanks de toch altijd moeilijke en uitdagende omstandigheden. Dit geeft ons ook weer moed om door te gaan. Volgend jaar gaan we met Dorothy’s Koffie voor ondersteuning van minimaal 12 studenten. Hopelijk meer (net zoals dit jaar), maar dat hangt af van hoeveel koffie er wordt besteld πŸ˜‰

  2. Dankjewel Dorothy en Harro, we steken elkaar aan met enthousiasme πŸ™‚en dat blijven we doen! Geweldig bedankt voor jullie support πŸ™en mensen in Nederland; drink meer van die heerlijke koffie! β˜•β˜•β˜•β˜•

  3. Dank voor je bericht. Ik heb het passageblad ook, heel mooi en dat nog wel op de cover. Dank voor de inzet van jullie, docenten , gardeners en students and I wish everybody Merry Christmas and a good 2022.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht