jan 2022 newsletter picture

Nieuwsbrief januari 2022

Click here for English version

Umbwe, 4 januari 2022

Hallo allemaal, 2022 begint met een onverwachte verrassing! In gezamenlijk overleg met KET Holland heeft het schoolbestuur in Tanzania besloten dat mijn taak erop zit. Mijn missie om de school en het project tot wasdom te brengen, is na 7 jaar volbracht. Daniel Mboya heeft al meerdere keren bewezen dat hij de school, het project zelfstandig kan leiden onder de richtlijnen van het schoolbestuur. Sinds zijn officiële benoeming als Principal per november 2020 zijn wij, hij op de voorgrond en ik op de achtergrond als een goed werkend en creatief team aan de slag gegaan. We hebben mooie successen geboekt samen en we weten zeker dat dat ook in de toekomst zal gebeuren. Ik blijf betrokken vanuit Nederland en zal mijn best blijven doen om donateurs, (nieuwe) organisaties, bedrijven en particulieren te blijven betrekken bij dit bijzondere project. Een technische school voor kansarme jongeren in Kibosho die we een kans bieden op gesponsord onderwijs gecombineerd met de mogelijkheid om kennis en kunde op te doen in landbouw- en veeteelt vaardigheden.

Ik ben KET Holland en alle andere sponsoren dankbaar voor bijdragen voor studenten, gebouwen, keuken, klaslokalen, stapelbedden, auto’s en salaris, het is onmogelijk om alles hier te benoemen. Ik ben dankbaar hier te hebben mogen wonen in dit mooie huis. Terug gaan naar Nederland is niet gemakkelijk voor mij. Ik heb daar niets en zal op zoek moeten naar werk, inkomen, huis en haard. Met 250 euro op mijn bankrekening gaat dat niet lukken. En dus is deze nieuwsbrief ook een crowdfunding oproep aan jullie. Help mij aan een ticket terug naar Nederland en bazuin rond dat ik werk en een woning zoek. Ik kan hier nog zijn t/m eind februari 2022. En natuurlijk mag ik weer op de boot bij Kitty in Amsterdam voor de eerste tijd in Nederland totdat ik zelf iets gevonden heb. Daar ben ik ook dankbaar voor! 

Je kunt me voor vragen en antwoorden bereiken op slootanne32@gmail.com en/ of WhatsApp +255 755 468 466. Voor bijdragen en een ticket terug:

NL40 INGB 0003 6990 74 t.n.v. AME Sloot. Alvast hartelijk dank aan iedereen!

Veel groeten uit een warm Umbwe, Anne

17 reacties

 1. Soms is het goed als ergens een einde aan komt het geeft je zicht op nieuwe wegen en paden.
  Die zullen onbekend zijn en onzeker maar het zijn dan wel de wegen en
  de paden waarop jijzelf de richting gaat bepalen.
  Wat is geweest is geweest, wat komt dat komt.

 2. En zo is het precies lieve broer, dankjewel voor je wijze woorden, het komt altijd goed!

 3. Anne sterkte en wat ik je ook al appte , je hebt je volledig ingezet en de opzet was toen de school werd gebouwd dat het in de toekomst zelfstandig met Tanziaanse mensen moest gaan draaien en dat gaat nu gebeuren ,veel veel dank voor al die jaren. Inzet vooral albino’s en weeskinderen die bij jou welkom waren!

 4. Hi Anne, wat een prestatie, daar mag je best heel trots op zijn. En dat ondanks de vaak moeilijke omstandigheden, die aan deze kant meestal niet worden beleefd en begrepen. Geweldig dat je het voor elkaar hebt gekregen dat de school nu op lokale kracht verder kan. Met Dorothy’s Koffie blijven we ons inzetten om zoveel mogelijk jongeren te ondersteunen. Je krijgt vast een grote glimlach en een knipoog van Michael RIP. Veel liefs en we houden contact, Dorothy & Harro

  1. Wat een mooie reactie van jullie, heel erg bedankt voor de complimenten ook! Het is fijn te weten dat jullie een prachtige bijdrage blijven leveren met Dorothy’s coffee. Dat ga ik ook doen. KVTC blijft voor altijd in mijn hart en we houden zeker contact.

 5. Geweldig wat jullie daar hebben gepresteerd. De 2x dat ik mee heb mogen helpen bouwen zal ik altijd koesteren. Kleine bijdrage voor terugreis overgemaakt. Groet, Henk Jongstra

 6. Hallo Henk, dankjewel voor je compliment en zo heb jij ook bijgedragen aan wat er nu staat! Dankjewel voor je bijdrage, dat is lief!

 7. Bedankt voor alles wat je hebt gedaan voor de KVTC! KVTC is en blijft een speciale plek. Zonder jou zou de KVTC niet zijn wat het nu is. Wens je heel veel succes in de toekomst! Groetjes, Lisette

  1. Dankjewel Lisette, dankjewel ook voor je waardering. We hebben het echt met z’n allen gedaan!

 8. Kijk eens hoe KVTC nu draait. Een bestendig aantal studenten, goed aanbod van opleidingen, erkend VETA opleidings- en examenlocatie, groot scala aan projecten. Nou ja, moet ik nog verder gaan? Bij dit alles heb jij een grote rol gespeeld, Anne. Mag jij met jouw team daar trots zijn? Een volmondig JA. Er waren ups en downs maar telkens haalden jullie weer nieuwe energie en ideeën naar boven. Top en bedankt daarvoor! En hoe mooi is het als je het punt hebt bereikt waar je al die jaren naartoe hebt gewerkt. Het draaien van KVTC op tanzaniaanse krachten. Ik ben blij en dankbaar dat ik, letterlijk en figuurlijk heb mogen bijdragen aan het bouwen van KVTC. Ook in de toekomst blijven dat doen via Werkgroep Tanzania. Anne, het ga je goed.

 9. Dankjewel Piet, dat zijn mooie woorden die ik ook door zal geven. We hebben het met z’n allen gedaan. Ook dank voor jouw support persoonlijk en via de werkgroep

 10. Het kan toch niet zo zijn dat iemand die zich zo heeft ingezet in Tanzania na ontslag haar eigen ticket naar Nederland moet betalen en maar moet zorgen voor haar eigen levensonderhoud zonder betaalde overgangsperiode? Of begrijp ik het niet goed?

  1. Hallo Hans, wij kennen elkaar niet. Je hebt het (ook) goed begrepen. Als je me een mail stuurt, dan kan ik wat achtergrond geven. Dankjewel voor je reactie.

 11. Anne wat jammer dat je je levenswerk niet mag voortzetten. Bedankt voor de vele inzet wat je gedaan hebt. Wie weet wat er nog op je pad komt. Je bent altijd welkom bij mij. Groetjes Vicky

Deel dit bericht