Dativa

Oberline Aminiufoo Urony

Oberline is 3e jaars gesponsorde student in de landbouw- en veeteelt opleiding. Oberline is een keiharde werker, hij is elke dag te vinden op het land en bezig met het verzorgen van de dieren, ook in het weekend. Oberline is bescheiden een beetje stil, hij hoeft niet op de voorgrond. Zijn motivatie laat zijn karakter spreken. Oberline is typisch zo’n student die net als Peter Mfoi (gesponsord/ afgestudeerd) en inmiddels werkzaam als production staff member straks ook in aanmerking komt voor een baan op school.

Hij vertelt hier zelf zijn eigen verhaal:   

Mijn naam is Oberline Aminiufoo Urony, ik ben 20 jaar en ben geboren in Machame, dat is net buiten Kibosho. In Machame heb ik ook de lagere en middelbare school doorlopen. Ik kom uit een gezin met 3 kinderen, ik ben de middelste, ik heb 2 zussen. Mijn vader heeft een klein stukje grond, dat brengt helaas niet genoeg op om mijn studie te betalen. Mijn oudste zus is afgestudeerd aan een VETA onderwijsopleiding maar ze heeft geen werk en woont nog thuis. Mijn jongste zusje is bezig met haar Secondary school form 2. Mijn moeder verkoopt 2e hands kleding op Memorial markt vlakbij Moshi. Ik ben erg blij dat ik de kans heb gekregen om gesponsord deze opleiding te volgen. Ik zou nog heel graag verder willen studeren maar met de kennis die ik nu al heb kan ik al heel veel. Dit jaar ga ik afstuderen en dat gaat zeker lukken want mijn resultaten zijn goed. Mijn moeder betaalt de jaarlijkse contributie van 200,000 t-shilling voor mij.

Ik heb voor deze richting gekozen omdat landbouw en veeteelt de toekomst heeft. Naast de lessen ben ik het liefst bezig op het land en met de dieren. Sinds kort ben ik verantwoordelijk samen met Onesmo voor het verzorgen van de kippen en het weer opstarten van de hydroponic fodder productie. De Principal heeft ons aangesteld en wij doen nu veel ervaring op onder leiding van de Principal.

Als ik niet aan het werk ben, voetbal ik elke dag samen met mijn beste vriend Benson. Ook vinden we het leuk om samen op land bezig te zijn. Ik wil de mensen in Nederland heel hartelijk bedanken voor de kans op een betere toekomst doordat ik deze opleiding gesponsord kan doen.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht