Thomas 3

Thomas C. Mallya

Thomas is 2e jaars gesponsorde student in de landbouw- en veeteelt opleiding. Hij wil ook graag het 3e jaar volgen om zijn VETA certificaat te krijgen.Thomas is een bedachtzame en serieuze student met een enorme passie voor de landbouw- en veeteelt activiteiten op school.

Hij vertelt hier zelf zijn eigen verhaal:

Mijn naam is Thomas Cornel Mallya en ik ben geboren in het dorp Sungu Kibosho in 1996. In 2009 heb ik de basisschool op de Sungu Primary School afgerond. Met hulp van de KNCU (Kilimanjaro Native Cooperation Union) heb ik mijn middelbare opleiding kunnen voortzetten op de Sungu Secondary School, tot aan Form 4.

Ik kom uit een groot gezin met 7 kinderen. Ik ben de een na jongste in het gezin. Mijn vader is een gewone boer. Door een auto ongeluk heeft mijn vader een been verloren. Sinds die tijd is het moeilijk geworden om ons te onderhouden en financieel te ondersteunen in onderwijs. Mijn moeder is ziek geworden, zij heeft diabetes. Mijn oudere broers en zussen betalen nu voor mij de jaarlijkse minimum bijdrage van 200,000 t-shilling voor KVTC.

Ik ben in 2020 op KVTC begonnen nadat ik sponsorship heb aangevraagd, ik ben heel blij dat ik ben toegelaten en op deze manier een kans krijg me verder te ontwikkelen. Ik heb voor landbouw- en veeteelt gekozen omdat ik met deze opleiding toekomst zie in het opzetten van kleinschalige landbouw- en veeteelt projecten in mijn gemeenschap. Op die manier kan ik anderen helpen. Als alles goed gaat lopen dan ben ik van plan in de toekomst een student te sponsoren op KVTC.

Ik ben naast mijn lessen elke dag bezig met het verzorgen van de dieren en ik werk hard mee aan de landactiviteiten. Het is belangrijk goed voor alles te zorgen want de dieren zijn ons inkomen en we eten gezond voedsel op school. Ik ben van plan na mijn studie met micro financiering zelf landbouw- en veeteeltactiviteiten op te zetten. Ik leer nu goed op school hoe ik dat moet doen. Ik vind het het leukst op school om in de praktijk te leren en daar ben ik ook goed in.

Andrew Chami is mijn beste vriend op school en samen spelen we elke dag voetbal. Ik heb het naar mijn zin op school, de sfeer is goed en de leraren zijn goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht