We gaan vissen!

Nieuwsbrief maart tot half april 2018

Laten we eens beginnen met het mooie vis vijver verhaal. Het is maar goed dat je soms van te voren niet weet waar je je in begeeft. Want oeps wat hadden we ons hier op verkeken. En toch is dat precies ook het mooie hier in Afrika. Je begint gewoon, kijkt wat je tegen komt en vanaf daar weer verder. Daarom zijn zoveel gebouwen hier niet af. Evengoed hebben wij besloten om deze 3 visvijvers WEL af te bouwen. Het kostte toch iedere keer weer meer geld, het kostte toch iedere keer weer meer moeite, er waren iedere keer weer tegenslagen en toch hebben we het voor elkaar gekregen. Tjonge wat zijn wij trots!
Op man en vrouwkracht, met de hand! Geen machine aan te pas gekomen. Drie vijvers, 10 x 6 en meer dan 2 meter diep! Graven, sjouwen met grond, gras planten tegen erosie, geulen graven voor in- en uitlaten, enorme rotsblokken eruit werken of nog dieper ingraven (allerbeste omdenk idee!), elke dag een andere uitdaging tot we bijna niet meer konden! En ja er was gemor maar gaandeweg ziet iedereen wat we aan het doen zijn. En soda, muziek, een avondje dansen helpt ook! De motivatie weer opkrikken en dan was er ineens een zelfgemaakte song op het ritme van het aanstampen van de vloer van de vis vijvers, onze  studenten staan te zingen!
Na sluiting voor Easterbreak maken we de klus af met staffmembers op de compound en degenen die in de buurt wonen. Ook aan hen hulde!
En zelfs tussen de bedrijven door, namelijk examens en gewoon naar school, is er ook nog mais geplant! Dat was zo’n 4 weken geleden en alweer staat onze mais er prachtig bij. Strak georganiseerd door de department teachers en geplant door onze students. We denken dat we de competitie voor het derde jaar op rij winnen van de omliggende scholen!
En er gebeurde nog meer, bv in Tailoroing Class waar ze mooie dingen maken, een vloermatje en een kussensloop, let wel mensen, in dat blauwe dingetje zit 3 weken werk! En is al verkocht. De matjes kosten iets minder, bestellingen mogen komen!
ieuwsbrief maart tot half april 2018
Wij maken ons op voor de terugkeer van onze studenten voor het 2e semester aanstaande maandag.
Veel groeten & liefs van ons allemaal vanuit een nattig en gelukkig nog niet zo koud Umbwe.
Anne
Voor nu veel meer foto’s te genieten van van alles en gewoon een korte cursus;”hoe bouw ik een fishpond in 3 weken met liefde”.

 
 
 
 
 

 

 
 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email